هنگام رفتن به باشگاه ورزشی، اکثر اعضای باشگاه، همیشه وسایلی را با خودشان همراه دارند: شیشه آب، حوله، کفش مناسب و البته هدفونهای خود. برای بسیاری از اعضا، هدفونهایشان بخش مهمی در تمرینات ورزشی آنها هستند؛ حتی شاید بدون موسیقی، ورزش نکنند.
یک نظر سنجی در سال ۲۰۱۴ نشان داد که دونفر از هر سه نفر، اگر هدفونهای خود را نداشته باشند ورزش را زودتر ترک میکنند یا کاملا از انجام آن منصرف میشوند. موسیقی برای ورزشکاران اهمیت بالایی دارد و علاوهبر سرگرمکننده و جذاب بودن، تأثیرات مهمی در تمرینات ورزشی آنها دارد.
مطالعات نشان دادهاند که موسیقی میتواند که تمرینات ورزشی شما را بهبود دهد و یکی از دلایلی که اکثر باشگاههای ورزشی در سالنهای خود موسیقی پخش میکنند نیز همین است. در این مقاله از روشینا موزیک، به فواید شنیدن موسیقی هنگام ورزش خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
آیا شندین موسیقی هنگام ورزش مفید است؟
به صورت کلی بله! ؛ بعضی از متخصصان باور دارند که موسیقی به عنوان عامل حواسپرتی از فشار موجود در حین تمرینات عمل میکند؛ به این معنا که شما در حین تمرینات کمتر درد و فشار را احساس خواهید کرد. افرادی که به موسیقی گوش نمیدهند، ممکن است شدت تمرینات خود را بیشتر تجربه کنند و حس خستگی و درد بیشتری در حین ورزش داشته باشند.
در کتاب روانشناسی اجتماعی و کاربردی موسیقی از نورث و هارگریوز نکته جالبی در موضوع فواید موسیقی هنگام ورزش آمده است. آنها میگویند موسیقی دردی که از تمرینتان حاصل میشود، در رقابت با یکدیگر عمل میکنند و وقتی حواس شما به موسیقی معطوف میشود، تحمل فشار برای شما آسانتر خواهد بود و یا خستگی را فراموش یا حتی نادیده میگیرید.
افزایش عملکرد ورزشی با شنیدن موسیقی
مطالعات متعددی نشان دادهاند که گوش دادن به موسیقی میتواند عملکرد ورزشی شما را بهبود ببخشد. برای مثال هنگامی که در حال دیویدن مسافتی هستید، سرعت شما را بهبود میدهد و اگر در حال تمرین یک حرکت ورزشی خاص هستید، تعداد دفعات تکرار را بیشتر میکند.
در یک مطالعه انجام شده توسط دانشگاه تورنتو، ۳۴ بیمار توانبخشی قلبی که تحت رژیمهای ورزشی مشخصی بودند، بررسی شدند. پژوهشگران آنها را به سه گروه تقسیم کردند: یک گروه بدون موسیقی، یک گروه با لیستهای پخش شخصیسازیشده و نهایتا گروهی با موسیقیهایی که به طور خاص برای تقویت هماهنگی سرعت با تحریک شنیداری ریتمیک (RAS) تنظیم شدهبودند.
گروهی که به موسیقی RAS گوش میدادند حس نمیکردند که انرژی زیادی صرف میکنند و تحمل، شدت و مدت زمان تمرینات آنها در مقایسه با دو گروه دیگر افزایش یافت. یک مطالعه دیگر نشان داد که کسانی که در حین تمری تردمیل به موسیقی گوش میدادند، سرعت و مسافت حرکت خود را بدون حس کردن خستگی افزایش دادند.
همچنین بخوانید: تاثیر موسیقی در سلامت روان
کمک به کاهش خستگی با شنیدن موسیقی هنگام ورزش
همانطور که در ابتدای مقاله به این موضوع اشاره کردیم، گوش دادن به موسیقی هنگام ورزش میتواند احساس فیزیکی خستگی را کاهش دهد. یک مطالعه در سال ۲۰۱۰ نشان داد که موسیقی نه تنها میتواند توانایی کاری شما را افزایش دهد، بلکه همچنین میتواند احساس خستگی را به تاخیر بیندازد.
علاوه بر این، اشاره کردیم که موسیقی یک راه انحراف ذهن عالی است که ذهن شما را از خستگی و دردی که در حین ورزش احساس میکنید، دور نگه میدارد.
هماهنگی بدن با ضرب آهنگ
جالب است بدانید که بدن ما به صورت طبیعی، روشی برای هماهنگ کردن خود با یک موسیقی و ضرب آهنگ آن دارد؛ حالا هر چه آهنگ سریعتر و پرانرژیتر باشد، احتمالاً حرکات تندتری خواهید داشت.
موسیقی قسمتی از مغز را تحریک میکند که کنترل حرکت را در دست دارد، بنابراین به شما کمک میکند تا حرکات تکراری بدن خود را به صورت موثرتری انجام دهید. این هماهنگسازی نرخ ضربان قلب، متابولیسم و بهرهوری انرژی شما را افزایش میدهد و فشار خون و استرس جسمانی و ذهنی را کاهش خواهد داد.
مطالعات مختلف نشان دادهاند که ضرب آهنگهای مشخص، منجر به عملکرد بهتر در تمرینات خاص ورزشی خواهدشد. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۱ نشان داد که برای دستیابی به بهترین عملکرد در دوچرخهسواری (که با اندازهگیری شدت از طریق نرخ ضربان قلب تعیین میشود) هنگامی اتفاق میافتد که ضرب آهنگ موسیقی بین ۱۲۵ تا ۱۴۰ ضربه در دقیقه (bpm) باشد.
مطالعه مشابهی در سال ۲۰۱۴ به دنبال بهترین ضرب آهنگ در حین تمرینات تردمیل بود و مشخصشد که موسیقی با ۱۲۳ تا ۱۳۱ bpm منجر به بهترین عملکرد ورزشکار خواهدشد. متخصصان معتقدند که ضرب آهنگ ایدهال برای دستیابی به عملکرد بهتر در ورزش، بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ bpm است. با این حال، برای فعالیتهای آرام (مانند یوگا)، موسیقی با ضرب آهنگ کمتر عملکرد بهتری دارد.
ممکن است علاقهمند باشید: انواع سازهای ایرانی و خارجی؛ کدام ساز را انتخاب کنیم؟
بهبود وضعیت روحی به کمک شنیدن موسیقی
یکی از بهترین مزایای موسیقی (نه فقط در حین ورزش) این است که وضعیت روحی و خلقوخوی شما را بهبود میدهد. گوش دادن به موسیقی هورمونهایی که باعث حال خوب ما میشوند (مانند دوپامین، اکسیتوسین و …) را آزاد میکند.
همچنین سطوح کورتیزول (هورمون استرس در بدن) را کاهش میدهد. با کاهش این سطوح، استرس شما نیز کاهش مییابد. همچنین موسیقی به شما امکان میدهد تا افکار منفی را رها کنید و وارد یک وضعیت ذهنی مثبتتر شوید و تمرینات مفیدی داشته باشید.
از آنجا که ورزش نیز با آزادسازی همان هورمونهای حس خوب در بدن شما وضعیت روحیتان را بهبود میدهد، ورزشکردن همزمان با گوش دادن به موسیقی یک راه عالی برای بهبود وضعیت روحی شماست.
موسیقی، فشار تمرینات را کاهش میدهد
موسیقی به شما کمک میکند تا در مقابل درد و فشارها مقاومت کنید و حتی آنان را تسکین دهید. همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم، گوش دادن به موسیقی هورمونهای طبیعی و مثبت بدن شما را آزاد میکند.
این هورمونها تحمل درد شما را افزایش میدهند و به شما امکان میدهند تا در تمرینات خود فشار بیشتری را تحمل و نتایج بهتری کسب کنید. اگر با موسیقی تعامل داشته باشید (مانند هماهنگی حرکاتتان با ضرب آهنگ)، سیگنالهای اپیوئیدی را افزایش میدهید که خصوصیتها کاهنده درد بدن را دارند.
همانطور که در این مقاله باهم بررسی کردیم، دلایل بسیاری وجود دارد که موسیقی به یک بخش ضروری از تمرینات ورزشی تبدیل شده. موسیقی به ورزشکاران کمک میکند تا بیشتر تلاش کنند، کمتر خسته شوند و بهرهوری خود را افزایش دهند و حال خود را خوب نگهدارند. به شما توصیه میکنیم که از فواید شنیدن موسیقی هنگام ورزش غافل نشوید و دفعه بعد که تصمیم به ورزش گرفتید، حتما هدفونهای خود را به همراه داشتهباشید و با یک موسیقی مناسب تمرین کنید.
مقاله پیشنهادی بعدی برای شما: معرفی بهترین سازهای موسیقی برای شروع
شما همچنین میتوانید ساز موسیقی دلخواه خود را به همراه مشاوره رایگان، از روشینا موزیک تهیه نمایید و به دنیای نوازندگی و موسیقی، قدمی حرفهایتر بگذارید. خواندن سایر مقالات را نیز به شما پیشنهاد میدهیم.